Esküvői ruha a legszebb anyagok felhasználásával

Esküvői ruha a legszebb anyagok felhasználásával

Az esküvői ruha megválasztása kapcsán központi helyen áll a költségvetés kérdése. Mindenki a lehető legjobb minőségre vágyik, de senki sem szeretné emiatt lenullázni a bankszámláját. Szerencsére manapság hihetetlenül szerteágazó a választék, ha a megfelelő menyasszonyi ruha megtalálása a cél, és ehhez igazodik a sokoldalú anyaghasználat is. A minőségi kelme ma már nem csupán a tehetősebbek kiváltsága. Szebbnél szebb anyagok felhasználásával készülnek alkalmi ruhák, a menyasszonyi divat pedig különösen erős hangsúlyt helyez az anyaghasználatra, hiszen a legtöbb esküvői ruha terjedelmesebb szoknya-résszel rendelkezik, ahol nagy szerepet kap az anyag esése.

Vannak anyagok, melyek a merev tartásuk miatt közkedveltebbek, míg mások a pihekönnyű vonásuk miatt felelnek meg az adott esküvői ruha követelményeinek. A selyem gyakori választás a rugalmasságának köszönhetően és mivel teljesen természetes anyagról van szó, sok menyasszony figyelmét felkelti. Többféle selyem létezik, ide tartozik például a sifon, a tüll vagy a szatén. Utóbbi számtalan esküvői ruha alapjául szolgál, mivel elegáns, megfelelő a tartása és könnyen kezelhető. A szatén története a 2000 évvel ezelőtti Kínáig vezethető vissza, ugyanis itt készítették el az első szatén kelméket. Európába csupán a 12. században terjedt el és annyira drága volt, hogy kizárólag a nemesi származással rendelkező hölgyek számára volt elérhető. Ma már szerencsére ez nincs így, kedvező áron juthattunk hozzá a legszebb szatén ruhákhoz, legyen éppen A vonalú, sellő fazon vagy báli sziluett a figyelmünk középpontjában.

A sifon hihetetlenül légies anyag, áttetszősége révén gyakran több rétegben, vagy fedőanyagként alkalmazzák, például az előbb említett szatén anyag fölé helyezve. A tengerparti esküvői ruha elengedhetetlen alapanyaga, nyári esküvőkre tökéletes választás lehet. A tüll szintén leheletvékony, kiváló kiegészítője lehet az esküvői ruha megjelenésének, de szépen mutat a kiegészítőkön is, gondoljunk például a klasszikus fátyolra, mint viseletre.

A magas minőséget képviselő szalonokban kizárólag olyan ruhák sorakoznak fel, melyek a legjobb kelmék felhasználásával készülnek. Nem csupán a menyasszonyok, de a család vagy a barátok is megtalálják a számukra megfelelő öltözéket, mely méltó módon képviseli az ünnep jellegét.