Karácsonyi készülődés a Playmobil adventi naptárjával

Karácsonyi készülődés a Playmobil adventi naptárjával

A karácsonyi időszakhoz közeledve egyre inkább közeledik az év végi várakozás, készülődés is. Az ünnepi vagy adventi időszak egyik eleme lehet az adventi naptár, ami mind gyerekek, mind felnőttek számára izgalmas meglepetéseket tud tartani.

Az első nyomtatott adventi naptár készítője az 1900-as évek elején a német származású Gerhard Lang volt. A második világháború kitörésével azonban a kartonpapírok drágává váltak Németországban, és Lang az 1930-as években kénytelen volt bezárni üzletét.

Akkoriban tilos volt képes naptárt gyártani. Ehelyett a nácik elkészítették az adventi naptár saját verzióját – egy füzetet, amely horogkereszteket és felrobbantott tankokat tartalmazott.

A háború után a stuttgarti Richard Sellmer egy hagyományosabb téli városi jeleneten alapuló naptárt készített. Úgy hívták, hogy The Little Lown.

1946-ra Sellmer megkezdte az adventi naptárak kereskedelmi gyártását, és tömegesen gyártotta őket. Az 1950-es években naptárait az Egyesült Államokba exportálták, és megfizethetőbbé váltak. Mára pedig egyre több országban képezik az ünnepi készülődés alapját.

A kicsiknek is egyre többféle adventi kalendár áll rendelkezésre, az ablakocskákat megtölthetjük édességgel, apró ékszerekkel vagy játékokkal is. Természetesen egyre több játékbolt és márka kínál épp ezért adventi naptárakat is a decemberi időszakban. A Playmobil is beállt a sorba és 24 izgalmas játékot vagy kiegészítőt tartalmazó szett formájában lepi meg egy kis aprósággal a gyerekeket a karácsonyi várakozás alatt.

Gyakran felmerül a kérdés, hogy hogyan ildomos kinyitni az adventi naptárakat. Mivel az adventi naptár lényege nem a visszaszámlálás, hanem az adventi időszakból eltelt napok számontartása, ezért a naptár nyitását az egyessel kell kezdenünk. A Playmobil adventi naptárja egy családnyi apró baba és konyhai elemet rejt magában, amelyeken keresztül a gyerekek is átélhetik a készülődés izgalmát.

A Playmobil nemcsak adventi naptárral készül az ünnepekre, de ugyanúgy meg tudunk várásolni karácsonyi témájú, például betlehemes playmobil szettet a legtöbb webáruház vagy játékbolt kínálatából. A tipikus karácsonyi hangulatú szetteken kívül persze az utóbbi évek legnagyobb sikerei közé felkerülő Jégvarázs tematikában is születtek már Playmobil szettek.

A fa alá kerülő ajándékok között, főleg idősebb korban, remek készségfejlesztő társasjáték típusok fordulhatnak elő, amivel az ünnepek alatt végig le tudjuk kötni a gyerekek és az egész család figyelmét is.