Az esküvői ruha, amit minden nő szeretne viselne

Az esküvői ruha, amit minden nő szeretne viselne

Ahány menyasszony, annyiféle testalkat és személyiség, csupa olyan elengedhetetlen dolog, amit figyelembe kell venni az esküvői ruha kiválasztásakor. Mindamellett, a testalkatunknak megfelelő fazon kiválasztása azért is kiemelten fontos, mert akkor fogjuk igazán jól érezni magunkat a ruhában, ha kívül és belül is tudunk azonosulni azzal, amit viselünk. A body positivity korszakában abszolút nem kell aggódnunk ha teltebb idomokkal vonulnánk az oltár elé.

Az esküvői ruha, amit minden nő szeretne viselne
Az esküvői ruha, amit minden nő szeretne viselne

Ma már a divattervezők is egyre nyitottabak a plus size esküvői ruha tervezésnek, ezért egyre több molett esküvői ruha kerül be a boltok kínálatába. Egyre több plus size esküvői ruhaszalon létesül szerte az országban, azért hogy azok a menyasszonyok is megtalálják álomruhájukat, akik molett esküvői ruhát keresnek.

A tökéletes ruha kiválasztásánál azért érdemes észben tartani néhány apró tippet:

  • óvatosan kell bánni a nagyon feszes esküvői ruhákkal, hiszen a nap végére kellemetlen érzést kelthet
  • a nagyobb, abroncsos ruhák optikailag nagyobbnak láttatnak, ezért ezeket érdemes kerülni és inkább A-vonalú, könnyed darabot választani
  • a nyakba kötözős fazonok nagyobbnak mutatják a karokat, mint amilyenek azok valójában
  • a fűzős ruhánál figyelni kell rá, hogy ne legyen túl szoros
  • ahogy a hétköznapi ruháknál úgy az esküvői ruha esetében is kerülendőek a fényes anyagok.
  • az A-vonalú csodákra képes, hiszen optimálisan nyújtja az alakot és javítja a testarányokat
  • bátran lehet hordani a V-kivágású ruhákat is, ami optikailag nyújtja a mellkast
  • vékonyabb boka esetén érdemes lehet rövidebb esküvői ruha mellett dönteni
  • a csipkés esküvői ruha nem lehet kompromisszum tárgya, az esküvői ruha anyagának a tekintetében nagy bátorsággal lehet választani.

Az esküvői vagy szalagavató ruha mellett érdemes nagy hangsúlyt fektetni a cipő kiválasztására is, konzervatívabb tanácsadók általában javasolják a magassarkú viselését, de a liberálisabb felfogásnál megjelenik a tradícióktól elszakadó lábbeli választás (a csipke tökéletes lehet egy tornacipővel is). Természetesen ez is, mint annyi minden más elsősorban a menyasszony és a pár személyiségétől függ. Egy esküvőn bátran felülírhatjuk az iratlan szabályokat, a legfontosabb, hogy a nagy napján mindenki jól érezze magát.