A Mexikó utazás méltó vetélytársa Zanzibár

A Mexikó utazás méltó vetélytársa Zanzibár

Pálmafák, fehér homokos strandok, korallzátonyokkal szegélyezett szigetek, amikhez teljes ellátás és kifogástalan szolgáltatás csatlakozik: ezt mind tudja egy Zanzibár vagy egy Mexikó utazás. A két helyszín sok tekintetben kínál hasonló élményeket, de akadnak alapvető különbségek is. Röviden megismerkedünk mindkét helyszínnel, hogy könnyebb legyen dűlőre jutni a vetélytársak között.

Zanzibár egy kicsike sziget Tanzánia partjai mellett. A repülőtér az egyetlen nagyobb település mellett a nyugati parton található, miközben a hosszú, homokos strandok a sziget keleti oldalán húzódnak végig. A legtöbb szálloda és resort az Indiai-óceán partján található, ahol gondtalan pihenésben lehet részünk és búvárkodni, sznorkelezni indulhatunk a közeli korallzátonyokhoz. A Zanzibár utazás kötelező eleme a fűszerültetvény-túra és a sziget fővárosának Stone Town negyedének felfedezése. Repülős fakultatív programok a Kilimandzsáróhoz vezetnek vagy afrikai szafarikon vehetünk részt. Elsősorban a nyugodt pihenést keresők ideális célpontja Zanzibár.

Mexikó Közép-Amerika legnagyobb állama, változatos kulturális és földrajzi adottságokkal. A legtöbb Mexikó utazás központja a Yucatán-félsziget keleti oldalán végighúzódó Maja Riviéra. A partszakasz három nagyobb településsel is rendelkezik: Cancun, Playa del Carmen és Tulum, előbbin található a nemzetközi repülőtér is. A parton sorakozó szállodák hátterében már az őserdő húzódik, ami számtalan inka romot és édesvízi fürdőhelyet is rejt. A tengerpart adta lehetőségeken felül (búvárkodás, hajózás, sznorkelezés stb.) szabadidőparkok, állatkertek, bevásárlóközpontok is várják a turistákat. A Mexikó utazás során minden korosztály megtalálhatja számítását, a terület Zanzibárhoz képest jobban kiépített – minden előnyével és hátrányával együtt.

A Mexikó utazás kiegészíthető az ország távolabbi nevezetességeinek, metropoliszainak, természeti szépségeinek felkeresésével, de Cancun repülőteréről egész Latin-Amerikába indulnak járatok, így egy nagyobb karibi vagy latin körút állomásaként is funkcionálhat a Maja Riviéra.